سوهان ساعدی
یکی از شیرینی های اصیل ایرانی که اصالت آن به شهر قم بر می گردد سوهان ساعدی بادامی دو آتیشه با تزیین پودر پسته می باشد، این نوع سوهان نسبت به بقیه مدلهای سوهان قیمت مناسب و ارزان تری دارد و بسیار خوشمزه و مقوی می باشد، از این سوهان هم می توان برای پذیرایی در ایام عید و هم به عنوان سوغات استفاده می شود.جوانه گندم یکی از مواد اصلی درست کردن سوهان عسلی می باشد که خاصیت بسیار عالی آن هم نیز محسوب می شود، قیمت سوهان عسلی به علت مغزهای متفاوت و کیفیت آن متفاوت است و می توان با انواع مغزها مانند بادام، کنجد، پسته و مغز آفتاب گردان تهیه کرد. سوهان بسیار خوشمزه از قدیم تا به حال یکی از شیرینیهای سنتی در کشور بوده و بسیار محبوب می باشد که در گذشته طرز تهیه آن با دست بوده، اما امروزه با توجه به پیشرفت جامعه بشری و وجود انواع دستگاه ها برای تهیه آن از دستگاه و قالبهای مخصوصی استفاده می شود و همین امر درست کردن آن را بسیار آسان و تولید آن را افزایش داده تا به راحتی در سراسر کشور در بازار عرضه شود.
سوهان عسلی
سوهان عسلی به علت وجود جوانه گندم که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد به طرز فوق العاده ای مقوی می باشد، این شیرینی خوشمزه و مقوی دارای پروتئینهای فراوانی می باشد همچنین دارای مواد معدنی بسیار زیادی مانند ویتامین بی و ویتامین ای است که منبع خوبی برای آرامش و اعصاب به حساب می آیند.
برای تهیه سوهان عسلی ابتدا باید از تابه مناسبی استفاده کرد آن را روی حرارت قرار دهید و یک لیوان شکر را به آن اضافه نموده و مدام هم بزنید تا شکر کاملا آب شده و تغییر رنگ دهد، بعد از کاراملی شدن کامل شکر آب شده باید یک قاشق غذاخوری عسل را به آن اضافه نمایید.
برای تهیه سوهان عسلی بسیار نرم و خوشمزه با مغز بادام باید 150 گرم عسل مرغوب و غلیظ را همراه 100 گرم روغن و 150 گرم شکر درون قابلمه ای مناسب ریخته خوب با هم مخلوط کنید، قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار داده و اجازه دهید شکر آب شود و تمام مواد به خوبی باهم مخلوط شوند.
سوهان قم
دوره قاجاریه یعنی چیزی در حدود سالهای 1289 تا 1290 هجری در شهر قم نخستین سوهان قم شروع به کار کرد. این اتفاق درست هم زمان با بازگشایی صحن و بارگاه حضرت معصومه بود.
برای این افتتاحیه مراسم بزرگ و با شکوهی انجام شد. پادشاه آن عصر یعنی ناصرالدین شاه قاجار خود را از فرسنگها دورتر به این شهر رساند تا شاهد مراسم بازگشایی نخستین سوهان پزی در شهر قم باشد. در این مراسم به هر یک از همراهان و ملازمان پادشاه ناصر الدین شاه به عنوان پیشکش و یا هدیه بسته هایی را اهدا کردند.
در این تحفه سوهان نیز به چشم میخورد. در این میان بزرگی با نام ملا ابراهیم شماعی که ریاست ایل قاجار را به عهده داشت و نماینده ناصرالدین شاه بود نیز این تحفه را دریافت کرد. پس از صرف غذا ایشان تکهای از سوهان قم را در دهان خود گذاشت و میل نمود.
این مطلب رپرتاژ آگهی می باشد و سایت رصدورزشی هیچ مسئولیتی بابت آن ندارد
0 دیدگاه