یعقوب رستمی مال خلیفه امروز همزمان با آغاز هفته کار و کارگر در سخنان پیش از خطبههای نمازجمعه کرمان در مصلای امام علی (ع) افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند امسال باید تلاش کنیم بدون توجه به سرمایههای خارجی، با تجمیع سرمایههای خُرد مردمی و داخلی، کار و تولید ایجاد کنیم و مجموعه اقتصادی کشور را رونق دهیم تا بتوانیم به معیشت مردم کمک شایانی کنیم.
وی گفت: در این خصوص مجموعه وزارت تعاون و کار افتخار این را دارد که هم متولی مجموعه کارگری است و هم متولی بخش تعاون است که بهترین مدل سرمایه گذاری در حوزه سرمایههای خرد و مردمی است که میتواند سرمایههای خرد مردم را تجمیع کند و با توجه به مدیریت آنها در مجموعه ای منظم در حوزه تعاون تبدیل به تولید و باعث ایجاد اشتغال شود.
شرایط مطلوب کرمان برای تولید و ایجاد اشتغال
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: استان کرمان با دارا بودن 11 درصد مساحت کشور و جمعیتی بیش از سه میلیون و 400 هزار نفر شرایط بسیار مطلوبی برای کار و تولید و ایجاد اشتغال دارد.
وی تولید بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، هشت میلیارد و 400 میلیون تن انواع ذخایر معدنی را از جمله ظرفیتهای استان کرمان ذکر کرد و گفت: بیش از 51 هزار و 500 کارگاه که در عناوین مختلف کوچک مقیاس، متوسط و کارگاههای بزرگ وجود دارد و نزدیک به یک هزار و 263 کارگاه بزرگ در استان فعال است که این فعالیتها و شرایطی را که کرمان داراست میتواند شرایط فوق العادهای برای ایجاد اشتغال بیشتر و تولید بیشتر ایجاد کند.
رستمی ادامه داد: با برنامههایی که در نظر هست و حمایتهایی که از طرف دولت و دستگاههای متولی همچنین ورود سرمایههای خرد مردمی در قالب تعاونیها و در قالب مازاد سرمایه وجود خواهد داشت، اقتصاد جامعه کرمان بتواند شرایط مطلوبی برای آینده اقتصاد و پیشرفت استان و ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار ایجاد کند.
وی گفت: سیاستهایی در حوزه تعاون ایجاد کردهایم از جمله درخصوص بازار سرمایه آورده خرد مردم و ایجاد تعاونیهای تامین نیاز و اتصال زنجیره تولیدکنندگان خرد به کارخانجات بزرگ تا بتوانیم انگیزه بیشتر برای تولیدکنندگان خرد و تولید محصولات بهتر ایجاد کنیم تا با آوردههای خرد آنها شرایط تولید بالاتری را ایجاد کنیم.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیشینه تشکیل تعاونیها در کشور گفت: تعاونیها بهترین مدل سرمایه گذاری و تجمیع سرمایههای مردمی هم از نظر دینی، هم اجتماعی و فرهنگی در مناطق شهری و روستایی است که در کنار هم شرایط خود را درک و به همدیگر کمک کردهاند تا نیازهای هم را برطرف کنند.
تعاون در آوردههای فکری
وی با یادآوری تعاون و همکاری مردم در زمینه کشاورزی، دامداری، آب و قنات، افزود: امروز علم پیشرفت کرده است و هوش مصنوعی میتواند خیلی از فرصتهای شغلی را از ما بگیرد و شرایط بدی را برای بعضی مشاغل آینده ایجاد کند لذا باید الان به فکر باشیم و آوردههای فکری خود را کنار هم بگذاریم.
وی تصریح کرد: تعاون فقط آوردههای خرد مالی نیست بلکه آوردههای فکری هم هست؛ اگر ما بتوانیم با تجمیع آوردههای فکری، آوردههای خرد مالی خود را مدیریت و شرایطی ایجاد کنیم که در آینده به مشکل برنخوریم در عین حال اقتصاد را رونق بدهیم و با ایجاد اشتغال و تولید به جامعه خود کمک کنیم، این کار بهترین مدل و روش است که در تعاون تحقق پیدا میکند.
واگذاری سه کار بزرگ شهرستانها به تعاونیها
رستمی اضافه کرد: در حال حاضر در استانها و شهرستانهایی از استان کرمان تعاونیهای توسعه و عمران را داریم و تقاضای ما از همه شما این است که در این تعاونیها مشارکت داشته باشید.
وی گفت: با توجه به اینکه در همین چند روز گذشته شورای اقتصاد تعیین کرد و مصوبه آن به همه استانها ابلاغ شد که سه کار از کارهای بزرگ شهرستانها به این تعاونیها واگذار شود، این واگذاری هم اقدامی از طرف مردم شهرستان برای بازسازی و کمک به توسعه شهرستان است و هم فضای مطلوبی برای حمایت همه مسئولان شهرستانی ایجاد میکند.
اعضا بر عملکرد تعاونیها نظارت کنند
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین خطاب به تعاونگران کشور و استان گفت: بعضی تعاونیها متاسفانه به دلیل نبود مدیریت درست منابع مالی توسط اعضای تعاونیها باعث بدبینی در اجتماع شدهاند که یک دلیل دارد.
وی با بیان اینکه بهترین ناظر بر عملکرد تعاونی، خود اعضا هستند افزود: زمانی که افراد عضو تعاونی در مجامع تعاونی مشارکت نداشته باشند و سرنوشت امور مالی را کنترل نکنند، افرادی این موضوعات مالی را مدیریت میکنند و باعث بدبینی میشوند لذا تقاضا دارم همه اعضا در مجامع تعاونیهای خود یا تعاونیهایی که قرار است تشکیل دهند، مشارکت فعال داشته باشند تا از هرگونه انحراف در موضوعات مالی و سیاست گذاری خود جلوگیری کنند.
رستمی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: امسال توسط رهبر معظم انقلاب به سال تولید و حمایت از تولید و سرمایه گذاری برای ایجاد تولید نامگذاری شده است لذا پرچمداران و ماهرین حوزه تولید، کارگران عزیز هستند.
حمایت از پرچمداران تولید
وی گفت: تمام امور تولیدی کشور به دست توانمند کارگران انجام میشود و کارگران جامعه ما باید مورد حمایت در حوزه کار و مجموعههای کاری قرار بگیرند که با دلگرمی فراوان بتوانند فضای تولید را ایجاد کنند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: لذا این افتخار را داریم که هم در خدمت کارگران و هم برنامهریز در حوزه تعاون باشیم تا کمک کنیم به تحقق شعار سال که مطالبه رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع بوده است.
وی ادامه داد: جایگاه کارگر آنقدر رفیع و بزرگ است که کار و تلاش و زحمت او اگرچه برای معیشت خود و خانواده اش است اما تاثیرش در جامعه باعث سلامت جامعه، ایجاد معیشت در جامعه و رونق اقتصادی در جامعه میشود که توسط بزرگان دین ما و پیامبر مورد تکریم قرار گرفته است.
دغدغههای وزارت در مورد کارگران
رستمی گفت: دغدغههایی که وزارت تعاون و کار برای جامعه کارگری دارد دغدغههای بزرگ و زیادی است و تلاش میکنیم که اینها را با سیاست گذاریهای درست برطرف کنیم.
وی بیان کرد: شخص وزیر وارد عرصه میدان شده و همه حوزههای کارگری و معیشتی مردم را در طراحی و برنامهریزی آن به صورت جدی و خیلی قوی دنبال کرده و برنامهریزیها را انجام میدهند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: درخصوص پرداخت کالابرگ الکترونیکی در استان کرمان برای 2 میلیون و 147 هزار نفر در ٢ مرحله پرداخت شده و حدود 728 هزار خانوار را شامل شده است که یکی از اقدامات بسیار مهمی بوده که در این ٢ مرحله بدون هیچ حاشیه و نارضایتی و توسط همکاران ما در سطح کشور انجام شد.
وی گفت: دغدغه دومی که انجام شد، موضوع حقوق و دستمزد کارگران بود و امسال یکی از سالهایی بود که بسیار نگرانی وجود داشت درخصوص اینکه آیا موضوع مزد کارگران به درستی مدیریت میشود یا خیر؟
ورود وزیر کار به حقوق و دستمزد
رستمی افزود: اما دیدیم که شخص وزیر ورود کرد با جامعه کارگری و از طریق تشکلات سه جانبه گرایی یعنی نمایندگان دولت، نمایندگان کارگران و نمایندگان کارفرما ٢ عامل مهم را پیگیری کرد تا توانست واقعیت آنچه هست اتفاق بیفتد.
وی افزود: عامل اول اینکه شخص وزیر پای کار آمد و خودش کار را مدیریت کرد؛ با کمک مجموعه روابط کار وزارتخانه و موضوع دوم اینکه هم به نماینده کارگر و نماینده کارفرما آنچه که درخصوص اقتصاد امروز کشور ما رخ داده را مطرح کرد، در میان گذاشت و از این دوستان کمک و مساعدت طلبید.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در پایان هم دیدیم که به نحو مطلوب و بر اساس تورم و نزدیک به تورم واقعی حقوق کارگران را تصویب کردند که بتوانیم نسبت به این قشر جامعه مدیون و بدهکار نباشیم و در قبال آن کارفرماها هم راضی باشند که شرایط کاری مساعدی برای کارگران ایجاد کنند.
برنامه برای بهداشت و آموزش کارگران
وی با اشاره به دغدغههای دیگری که در وزارت تعاون و کار برای کارگران وجود دارد از جمله بهداشت و آموزش آنان گفت: بخش بهداشت و درمان از طریق تامین اجتماعی و وزارت بهداشت در حال مدیریت است و بخش آموزش از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای، برنامه ریزی و طراحیهایی برای مهارت آموزی و مهارت افزایی کارگران و افراد جویای کار در حال انجام است.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مسکن و حمل و نقل از دیگر مشکلات کارگران است که مسکن کارگری را با برنامههایی که با مجموعه ای از کارکنان و کارخانههای سطح بزرگ کشور در حال گفتمان هستیم تا ماده 149 قانون کار و تمام تبصرههای ذیل آن محقق شود و بتوانیم از ظرفیت همه دستگاهها استفاده کنیم که شرایط خوبی را برای ایجاد و توسعه مسکن کارگران ایجاد کنیم، در حوزه حمل و نقل نیز برنامه ریزیهایی در حال انجام است.
وی گفت: موارد خاصی هم در حوزه کارگری وجود دارد که این موارد دغدغههای واقعی کارگران است از جمله دعاوی کارگران، ایجاد امنیت شغلی برای کارگران, جلوگیری از حوادث ناشی از کار و مدیریت مشاغل سخت و زیان آور که همه این برنامهها در حوزه روابط کار وزارتخانه در حال طراحی مجدد و برنامه ریزی، شناسایی نقاط ضعف و چالشهای موجود برای رفع این چالشهاست.
به گزارش ایرنا همزمان با آغاز هفته کار و کارگر (پنجم تا یازدهم اردیبهشت)، میز ارتباطات مردمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور مسئولان این وزارتخانه و مدیران استانی در حاشیه نماز جمعه کرمان برپا شد.
گفت و گوی بی واسطه مردم با مدیران دستگاههای تابعه وزارت تعاون در استان کرمان (سازمان تامین اجتماعی، بهزیستی، بیمه سلامت، آموزش فنی و حرفهای، بانک رفاه کارگران، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر) و پاسخگویی به مسائل و مشکلات آنان از اهداف برپایی این میز خدمت است.
0 دیدگاه