سوهان قم
این که شناخت کاملی از سوهان قم پیدا کنید میبایست در ابتدا بدانید که چرا این خوراکی خوشمزه را به اسم “سوهان” مینامند.
در لغت نامه دهخدا معنای سوهان را به این ترتیب توضیح داده است: آلتی فولادی و آجیده که در ساییدن و صیقل کردن فلز و چوب به کار میرود. معنای لغوی سوهان ارتباط نه چندان دوری با این شیرینی دارد.
از آن جایی که سوهان یک نوع حلوا یا شیرینی به شمار میرود و ظاهری سخت و خشن دارد به این نام خوانده میشود. ظاهر این شیرینی هیچ ارتباطی با طعم دلپذیر و دلنشین آن ندارد. سوهان قم را معمولا به شیوه سنتی و به کمک دست تولید میکنند.
اما در حال حاضر سوهان قم علاوه بر روش سنتی به روشهای مکانیزه و ماشینی نیز تولید و عرضه میگردد که هیچ تغییری در اصالت و خوشمزگی این شیرینی ایجاد نکرده است. شیرینی سوهان همان طور که گفته شد نوعی حلوای سوهان گونه میباشد که از جوانه گندم ایرانی و دیگر مواد خوراکی تهیه میشود. اساس و پایه سوهان همان جوانه گندم است. انواع مختلفی سوهانهای خوراکی در مطبخهای ایرانی وجود دارد.
سوهان عسلی
از اصلی ترین و سنتی ترین سوهان عسلی می باشد. این سوهان به روش کاملاً سنتی و با دست تهیه می شود. این سوهان به صورت دایره های کوچک و بزرگ تولید می شود و در ظروف مخصوص به فروش می رسد. سوهان گل قم خریداران زیادی دارد.سوهان لقمه ای قم از جمله محبوب ترین و پر فروش ترین سوهان های قم است. سوهان لقمه ای همان طور که از اسمش مشخص است به صورت لقمه ای است و بعضی از تولید کنندگان وسط سوهان را با مغز گردو پسته و یا بادام پر می کنند. با کمک قالب تهیه می شوند.از خاص بی نظیر سوهان عسلی به علت وجود مغز بادام در آن می توان به تقویت قوای جنسی مردها اشاره کرد، همچنین بادام به علت دارا بودن مقدار بسیار زیادی کلسیم و پروتئین تاثیر بسیار زیادی بر سلامت دندانها دارد.
سوهان ساعدی
شایان ذکر است سوهان ساعدی نیز علاقه مندان خاص خود را دارد. یکی از سوهان های خوش طعم قم می باشد. در این سوهان به جای مغز گردو و پسته با گز وسط سوهان را پر می کنند و از نظر اندازه از سوهان لقمه ای بزرگ تر می باشد.همچنین مصرف سوهان عسلی بادامی می تواند به علت وجود بادام این آجیلی بسیار خوشمزه و به شدت مفید و مقوی، به تقویت دستگاه گوارش بسیار کمک می کند و از آن در برابر انواع عفونتها و بیماریهایی مانند یبوست محافظت می کند، و با تولید باکتریهای مفید در روده به هضم هر چه بهتر غذا کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
خواص بادام با پخته شدن و تفت دادن به هیچ عنوان از بین نمی رود بلکه بیشتر هم می شود، بادام به علت داشتن مقدار زیادی چربی البته از نوع بسیار مفید آن می تواند تا حد بسیار زیادی به سلامتی پوست و مو کمک فراوانی کرده و روند پیری پوست و چین و چروک آن را کاهش دهد.
این مطلب رپرتاژ آگهی می باشد و سایت رصدورزشی هیچ مسئولیتی بابت آن ندارد
0 دیدگاه